Zuiver voor je gezondheid

De oorsprong

Al sinds de start in 1999 produceert het Britse familiebedrijf Viridian effectieve,  ethische supplementen die een 100% natuurlijke bijdrage leveren aan het lichaam, in de meest zuivere vorm. Vandaag de dag bestaat het assortiment uit meer dan 300 producten. Elk met een eigen verhaal.

Viridian selecteert zelf de ingrediënten voor haar producten en kiest voor de meest zuivere bronnen. Vaak liggen deze dichtbij, zoals de biologische velden in Herefordshire (UK) waar kruiden zoals Echinacea en Calendula geteeld worden voor tincturen en balsems.

Foto: Paul Richards, eigenaar van de biologische kwekerij in Herefordshire.

In dezelfde omgeving staat bij het eeuwenoude Kinnersley Castle de indrukwekkende ginkgo boom, leverancier van ginkgo bladeren, die verwerkt zijn in een aantal Viridian producten.

Andere bronnen liggen wat verder weg, omdat de kwaliteit en zuiverheid die Viridian nastreeft, alleen daar verkrijgbaar is. Zo komt bijvoorbeeld de biologische forel  voor de visolie uit Denemarken, de kokos voor de biologische kokosnootolie uit de Filipijnen, de geelwortel van een project in Agsoor Village India, de veelzijdige black seed oil uit Egypte, echte maca uit Peru, pompoenzaadolie uit Oostenrijk, de hoogste graad zuiver magnesium citraat poeder uit Duitsland en Viridian knoflook uit Australië.

top