La pureté pour votre santé

Maak je plantaardige leefstijl compleet

Kies jij voor een plantaardige leefstijl?
Dan behoor je tot een steeds groter wordende groep; vanwege gezondheid, dierenwelzijn en/of het milieu eet maar liefst 55% van de mensen in ons land* minimaal 3 dagen per week geen vlees.

Let op je voedingsstoffen 
Minder of geen dierlijke producten eten is een prima keuze. Let er op dat je ook nú voldoende binnenkrijgt van de vitaminen en mineralen die je anders uit dierlijke producten zou halen.
Dierlijke producten zijn een belangrijke bron van vitaminen en mineralen zoals B2, B12, D, ijzer, zink, selenium, jodium en chroom.

Viridian maakt je plantaardige leefstijl compleet
Je kunt je voeding gemakkelijk aanvullen met voedingssupplementen.Viridian heeft een compleet en hoogwaardig aanbod van effectieve, zuivere supplementen die passen bij jouw leefstijl.
Van vegan multivitaminen tot biologische plantaardige oliën.

Vegan Multi
Een multi is ontwikkeld om alle stoffen die je mogelijk niet voldoende binnenkrijgt aan te vullen. Vegan Multi is de ideale 1-per-dag aanvulling voor iedereen met een plantaardige leefstijl. Elke capsule
bevat 27 essentiële vitaminen en mineralen in uitgekiende dosering en goed opneembare vorm, zoals:
• 500 mcg vitamine B12 in 2 actieve vormen
• IJzer als bisglycinaat; mild voor de maag
én goed opneembaar
• Vitamine C in niet-zure vorm
• Carotenoïden uit de D. salina alg
• Vitamine D3 uit korstmos (lichen)

Vitamin B12 1.000 mcg
De Gezondheidsraad adviseert iedereen die weinig of geen vlees eet om dagelijks extra vitamine B12 in te nemen.Niet voor niets, je kunt vitamine B12 normaal gesproken alleen uit dierlijke producten halen.
Vitamine B12 is onder andere van belang voor een goede geestelijke balans, je geheugen en je concentratie. Ook ondersteunt vitamine B12 het energieniveau. Vitamin B12 1.000 mcg is vegan en verkregen door bacteriële fermentatie. Deze High Potency B12 bevat twee actieve vormen: methylcobalamine én adenosylcobalamine, elk in een dosering van 500 mcg.

Vegan EPA & DHA ‘visolie’
In een gezond voedingspatroon horen goede vetten thuis en dan vooral omega-3. Vis is een rijke bron van de omega-3 vetzuren EPA en DHA , die onder andere goed zijn voor je hart en hersenen.
Als je geen vis eet is Vegan EPA & DHA een volledig alternatief. Deze bevat per milliliter 75 mg EPA en 150 mg DHA in combinatie met het hele spectrum omega 3,6,9 vetzuren. De omega’s zijn afkomstig van duurzaam geteelde zeealgen en Europees chiazaadolie. Vegan EPA & DHA smaakt aangenaam naar sinaasappel en is door de pipet gemakkelijk te doseren en te mengen met voeding of sap. Deze olie is ook zeker geschikt voor kinderen.

Veganistische vitamine D uit korstmos
Wat je leefstijl ook is, vitamine D is voor iedereen van belang. Deze zonvitamine heeft invloed op je weerstand, zenuwstelsel, botten, gebit en nog veel meer. Vitamine D komt vrijwel niet binnen via je voeding, maar wordt in je huid aangemaakt onder invloed van de zon. Omdat de zonkracht in ons land vaak niet voldoende is wordt aangeraden om vitamine D als supplement in te nemen.
Vitamine D is meestal afkomstig uit dierlijke bron zoals vislever of wolvet. Viridian heeft vitamine D uit korstmos, een plantaardige bron die de goed opneembare vorm cholecalciferol (D3) levert. Vegan D3 is er in goed smakende druppelvorm voor kinderen en volwassenen en in verschillende doseringen in capsule vorm.

top