Zuiver voor je gezondheidBrahmi

Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeskundige traditie, omarmt een holistische benadering van gezondheid door te streven naar harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Ayurveda maakt gebruik van kruiden, voeding, yoga en massage om het natuurlijke evenwicht te herstellen en de gezondheid te bevorderen.
 

Adaptogeen kruid

Het plantje Bacopa monnieri, ook wel bekend als Brahmi, wordt in de Ayurveda
beschouwd als een waardevol en krachtig adaptogeen kruid. Adaptogenen staan bekend om het vermogen om lichaam en geest te helpen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Zo staat Brahmi bekend om zijn kalmerende eigenschappen, waardoor het graag gebruikt wordt bij meditatie.


Hersentonicum

Het woord Brahmi is afgeleid van Brahman, wat ‘wijsheid’ of ‘zuiver bewustzijn’ betekent in het Sanskriet. Binnen de traditionele kruidenleer wordt Brahmi vooral beschouwd als een hersentonicum; het ondersteunt het behoud van de cognitieve functies, het wordt gebruikt ter ondersteuning van leerprestaties én het helpt het geheugen naarmate men ouder wordt.

Viridian Brahmi Extract

  • De belangrijkste werkstoffen in Brahmi zijn de bacosiden.
  • Standaardisatie bij kruiden zorgt ervoor dat de hoeveelheid specifieke werkstoffen in elke capsule altijd hetzelfde is, ongeacht wanneer het kruid is geoogst of onder welke omstandigheden het is gegroeid.
  • No Nasties: vrij van bindmiddelen, kunstmatige vul-, geur- en smaakstoffen en gegarandeerd dierproef-, GMO- en palmolievrij.
     

Tip!

Brahmi Smoothie
Begin de dag scherp. Voeg de inhoud van een brahmi-capsule toe aan een smoothie van banaan, verse spinazie blaadjes, appel en een scheutje (plantaardige) melk naar keuze.

top