Zuiver voor je gezondheidSaffraan, voor een goede gemoedstoestand

Saffraan is zowel in de keuken als in de natuurgeneeskunde al vele eeuwen bekend. Het is een waardevol specerij waarvoor momenteel veel wetenschappelijke belangstelling is. Saffraan bestaat uit de gedroogde rode stampers van de saffraan krokus, de Crocus sativus.
De krokus heeft een relatie met zonlicht. In de korte oogsttijd openen de paarse bloemen zich volledig zodra de zon opkomt. Dit is het moment waarop de krokus direct geplukt wordt. Een nauwkeurige klus. De bloemen verwelken snel en de saffraan kan kracht verliezen.
Het oogsten en verwerken van de beste kwaliteit saffraan gebeurt met de hand. De oorsprong, productiewijze en zuiverheid bepalen de kwaliteit en werking. Alleen de beste kwaliteit saffraan bevat voldoende werkstoffen die bij kunnen dragen aan een goede gemoedstoestand.

Viridian Saffraan is afkomstig uit Iran, het oude Perzië, bakermat van de saffraan teelt en heeft het Satiereal® patent. Dit patent garandeert een optimale zuiverheid en constante aanwezigheid van de juiste werkstoffen; crocine en safranal. Voor de synergie is de saffraan gemengd met goudsbloem; marigold flowers. 

Productinformatie Viridian Saffraan

Vitamine D, de zonvitamine

Mensen hebben een bijzondere relatie met de zon. Zodra de zon in het voorjaar gaat schijnen, trekken we massaal naar buiten en is iedereen vrolijker. Zonlicht zorgt er voor dat er in je lichaam vitamine D wordt gemaakt.
Vitamine D heeft heel veel verschillende taken. Het zorgt ervoor dat calcium uit je voeding goed wordt opgenomen en het helpt daardoor botten en tanden stevig te houden. Ook is vitamine D belangrijk voor je weerstand. In het grootste deel van het jaar mist de zon kracht. Sterker nog, alleen in hartje zomer kunnen we voldoende vitamine D aanmaken. We moeten dan wel opletten dat we onze huid voldoende blootstellen aan de zon. Zonnebrandcrème en kleding kunnen de aanmaak van vitamine D verhinderen.
En dan zijn er ook nog mensen voor wie het sowieso moeilijk is om vitamine D aan te maken zoals kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een donkere huidskleur. Met een supplement kun je er voor zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt, het hele jaar door.

Viridian vitamine D3 is een zuivere, veganistische vorm van vitamine D3 afkomstig uit lichen, ofwel korstmos. Deze bijzondere combinatie van een schimmel en een alg vormt op natuurlijke wijze vitamine D3, in de voor mensen goed opneembare vorm cholecalciferol. 

Productinformatie Viridian D3 2000IU

top