Zuiver voor je gezondheid

Voel je goed van binnenuit

Wist je dat je lichaam een fascinerend ecosysteem herbergt dat tien keer meer bacteriën bevat dan ons lichaam cellen heeft? Dit microbioom, verspreid over de huid, mond, luchtwegen en vooral de darmen, speelt een cruciale rol in onze gezondheid.

In de darmen, waar het microbioom de darmflora wordt genoemd, is er een subtiel evenwicht tussen ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën. De goede bacteriën zijn onmisbaar voor een gezonde spijsvertering, de opname van voedingsstoffen, het afvoeren van afvalstoffen en de productie van vitamine K.

Evenwicht in de darm

Factoren zoals een onevenwichtige leefstijl, stress of medicijngebruik kunnen de harmonie van de darmflora verstoren. Een bewuste keuze voor een gezond eetpatroon, met nadruk op vezelrijke voeding zoals groenten, fruit, granen, peulvruchten en noten, ondersteunt de darmgezondheid.

Pre- en Probiotica

Vezels spelen een cruciale rol: zij bevorderen een gezonde darmbeweging, goede ontlasting en helpen de darmen schoon te houden, terwijl diverse vezelstoffen die een voedingsbron voor de darmbacteriën vormen, en vaak pre-biotica worden genoemd, worden omgezet in korte-keten vetzuren, die de darmwand voeden en de ‘goede’ bacteriën stimuleren. De goede bacteriën in de darm kunnen aangevuld worden via voedingsbronnen zoals yoghurt, kefir, zuurkool en miso. Ook kunnen probiotica-supplementen een waardevolle aanvulling zijn voor het  evenwicht in de darmflora.

Voor iedereen, elke dag

Prebiotica poeder: Organic Prebio Fibre Powder 

De unieke 100% natuurlijke combinatie van prebiotische vezels uit  traditioneel geteelde acaciagom en de voedingsrijke baobabvrucht creëert een gebalanceerde voedingsbodem voor de darmbacteriën. Dit poeder is moeiteloos te mengen met water, waarbij de subtiele, fruitige smaak van baobab een verfrissende twist toevoegt. Duurzaam geteeld in Midden-Afrika, draagt de productie van Prebio Fibre Powder bij aan de ondersteuning van lokale gemeenschappen.
 

Probiotica voor kinderen: Synerbio Viridikid Powder

Een op maat samengesteld poeder met een combinatie van prebiotica, probiotica en vitamine C, ontworpen voor kinderen en ter ondersteuning van hun weerstand. Met maar liefst 2 miljard levensvatbare goede bacteriën per dosering en 4 verschillende stammen die speciaal zijn gekozen voor kinderen, biedt Synerbio optimale ondersteuning. Het poeder bevat tevens een prebioticum met plantaardige inuline voor de gezonde groei van goede bacteriën.
 

Probiotica voor elke dag: Synerbio Daily

Deze zorgvuldige combinatie van prebiotica en probiotica, zorgt voor een dagelijks aanvulling met 4 verschillende bacteriestammen van de hoogste kwaliteit. Elke plantaardige capsule biedt maar liefst 1.5 miljard ‘vriendelijke’ bacteriën, die een gezond microbioom ondersteunen. Met toegevoegde prebiotica in de vorm van  plantaardige inuline wordt de groei van goede bacteriën geholpen. Synerbio is volledig vegan en behoeft geen koeling. De verpakking van donker glas zorgt voor optimale bescherming van de bacteriën.
 

Hoe kies je de beste probiotica?

  1. Kies voor een zuiver product zonder onnodige toevoegingen. Aan de goede bacteriën hoeven geen suiker, zuivel of andere ‘nasties’ toegevoegd te worden. Deze kunnen een averechts effect hebben.
  2. Kies voor een product dat traceerbare stammen vermeldt op het etiket. Let er op dat het label van het product niet alleen de geslachtsnaam vermeldt zoals Lactobacillus acidophilus , maar ook de specifieke stam, zoals Lactobacillus acidophilus DDS-1. Dan weet je exact de herkomst van de bacterie en kun je bovendien nakijken welk onderzoek er met de bacterie is gedaan.
  3. Kies voor een gerenommeerd merk, dat de levensvatbaarheid van de bacteriën kan garanderen. De bacteriën moeten de verpakking, maag en darmen kunnen overleven om in de darmen hun werk te doen. In een probioticum is de levensvatbaarheid van de bacteriën belangrijker dan het aantal.

top