Zuiver voor je gezondheid

Geniet van de zon

Op een terrasje, op het strand of in het park, in hartje zomer zie je overal mensen genieten van de zon. We worden er ook écht blij van volgens onderzoekers1. Zonnestralen beïnvloeden de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon. 

De zon heeft natuurlijk ook de bekende keerzijde. Onder invloed van UV-stralen uit zon ontstaat schade in je huid waardoor rimpels en pigmentvlekken kunnen vormen. Door huidverbranding kunnen bovendien op termijn ernstiger klachten ontstaan. 

Het advies is daarom om op dagen met veel UV-straling zo veel mogelijk de schaduw op te zoeken, vooral tussen 12 en 15 uur. Ook een zonnebril en hoed worden aangeraden. Evenals goed smeren met een zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype; kies de juiste 'sun protection factor' (SPF). 

Bescherm jezelf van binnenuit

Via je voeding kun je bijdragen aan je eigen SPF factor. Zo bevatten groenten en fruit carotenoïden. Dit zijn krachtige anti-oxidanten die de weerstand in je huid kunnen verhogen en helpen beschermen tegen invloeden van zonlicht.

Bekende anti-oxidanten zijn vitamine C, OPC uit druivenpit, astaxanthine, luteïne en bèta-caroteen. Ga je in de zomer dus vooral te buiten aan het heerlijke zomerfruit, tomaatjes en wortelen en drink er groene thee bij!


Tip: Viridian Skin Pro-Factors (SPF) is een combinatie van uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals het enzym SOD uit zonnekroon, druivenpit extract, carotenoïden en astaxanthine uit algen.

Smeer niet te snel, denk aan vitamine D

UV-B straling uit zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid. UV-B zorgt er echter ook voor dat je vitamine D aanmaakt. Deze vitamine heeft een enorme invloed op je gezondheid. Smeer daarom niet te snel met zonnebrandcrème. Geef je huid wat tijd om vitamine D te vormen, maar verbrand niet. 

Wist je dat je vitamine D uitsluitend kunt aanmaken als de zonnekracht 3 of meer is? Dit gebeurt alleen op heel zonnige dagen. Daarom wordt inname van vitamine D aangeraden van september tot mei. 

1. L. Sanders. "Sunbathing, endorphins, body and brain." Science News. 

top