Zuiver voor je gezondheid

In 1922 ontdekt de Britse archeoloog Howard Carter, in de Vallei der Koningen in Egypte, de grafkamer van farao Toetanchamon. Een bijzondere vondst; in tegenstelling tot vele andere graven blijkt dat het graf van de jonge farao vrijwel ongeschonden is.
Traditioneel omringden de oude Egyptenaren hun overledenen met giften voor in het hiernamaals. In het graf treft de archeoloog dan ook meer dan 3.000 voorwerpen aan, waaronder de olie van Nigella sativa, in het Arabisch bekend als Habba al-Sawda en in ons land als Black Seed.

Al vanuit de oudheid wordt Black Seed in het Midden-Oosten, India en de Arabische wereld geroemd als panacea, een middel dat als oplossing voor álle kwalen kan dienen. Volgens de overlevering was het Profeet Mohammed die stelde dat Black Seed een geneesmiddel is tegen elke kwaal, behalve tegen de dood. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt voor de huid en de luchtwegen.

Biologisch
Viridian Black Seed is afkomstig van de bakermat van de Nigella sativa teelt; de oevers van de Egyptische Nijl. Hier wordt Black Seed, zonder gebruik van kunstmest en chemische pesticiden, zorgvuldig geteeld volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. Het zaad krijgt in het warme klimaat volledig de tijd om te rijpen, zodat het daadwerkelijk alle werkstoffen bevat die therapeutisch van belang zijn.Superieure kwaliteit
Viridian Black Seed Oil is ongemengde olie van de eerste koude persing. Alleen deze persing mag superieur genoemd worden; het bevat de waardevolle ingrediënten in de meest zuivere vorm. De kruidige olie kan puur worden ingenomen en is ook populair als smaakmaker in salades en smoothies.

Viridian Black Seed capsules bevatten 450 mg zaadpoeder per plantaardige capsule. De capsules zijn verpakt in donker glas, voor optimale bescherming.


"Black Seed is populair in het pollenseizoen,
zodra de lente in de lucht is"

top