Zuiver voor je gezondheid

Magnesium
Iedereen heeft het nodig

Magnesium is misschien wel het belangrijkste mineraal in ons lichaam. Het is direct of indirect betrokken bij honderden processen, zoals ondersteuning van de spieren en zenuwen, de botopbouw, de productie van energie, de gemoedstoestand en de leerprestatie.

Magnesium krijgen we binnen via voeding. De belangrijkste bronnen zijn groene (blad)groenten, fruit, graan, noten en vlees. Stress, lichamelijke inspanning, bepaalde medicijnen en een onevenwichtig voedingspatroon kunnen invloed hebben op de inname én opname van magnesium. Om te zorgen voor voldoende magnesium in het lichaam kan aanvulling in de vorm van suppletie een goede keuze zijn.

Zuiver magnesium
Viridian magnesium is effectief, ethisch en zuiver. De zorgvuldig samengestelde supplementen bevatten geen ‘nasties’ zoals geur- en smaakstoffen of vul- en bindmiddelen en zijn bovendien dierproef-, GMP- en palmolie vrij. Voor bescherming van de kwaliteit van de ingrediënten én voor onze leefomgeving, zijn Viridian producten verpakt in donker glas.

Check zelf
Eet je niet altijd voldoende groente en fruit en twijfel je of je voldoende magnesium binnen krijgt? De ervaringscheck kan een prima richtlijn geven; start met suppletie en ervaar of extra inname voor joú het verschil maakt.
 

Kies je favoriet

High Potency Magnesium 300 mg
De bekendste Viridian magnesium combineert verschillende vormen van magnesium. Elke plantaardige capsule bevat 300 mg elementair magnesium.

Magnesium Taurate
Een populaire combinatie van magnesium met taurine, een aminozuur dat vaak wordt toegevoegd aan cardiosupplementen en sportdrankjes. Elke capsule bevat 57 mg magnesium en 750 mg taurine.


 

Magnesium Bisglycinate
Deze magnesium is gebonden aan 2 aminozuren glycine. Het lichaam ziet deze verbinding daarom als aminozuur. Hierdoor verloopt de opname gemakkelijker en is de biologische beschikbaarheid hoger. Dit is ook de beste vorm voor iedereen die mogelijk een laxerend effect ervaart van magnesium. Elke capsule bevat 160 mg magnesium bisglycinaat.


 

Magnesium Citrate Powder
Bij stress en door ouderen wordt vaak gekozen voor magnesium citraat, omdat voor de opname hiervan geen spijsverteringsactiviteit nodig is. Deze poedervorm lost gemakkelijk op in water en is daardoor ook handig tijdens het sporten.


 

AHD Magnesium
Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

  • Vrouwen: 300mg 
  • Mannen: 350mg

top